firenca resize

Firenca

Opirnije

ljubljana resize

Ljubljana - Opatija -Trst - Kopar

Opirnije

Prag

Opirnije

Pariz

Opirnije

Indija

indijaINDIJA

ZLATNI GRADOVI MAHARADŽA I MOGULA DELHI – AGRA - DŽAJPUR

8 dana / 6 noćenja,

avionom 14. - 21. april 2017.

Indija se mora videti barem jednom u životu, jer je kolevka i esencija različitih civilizacija, tradicija i kultura koje na azijskom potkontinentu neprekidno traju više od 4500 godina. Na ovim prostorima nastale su mnoge velike filozofije i religije - hinduizam, budizam, sikizam, džainizam, mnoga besmrtna dela književnosti i teologije, a različita verovanja i mistične prakse, kao što su dharma, karma, joga i mokša začete su u ovoj šarenoj riznici čuda. Ovo putovanje nas vodi kroz herojske gradove severne Indije, njihovim uzburkanim ulicama do uzvišenih umetničkih dela, palata i hramova koje je za sobom ostavila velika Mogulska civilizacija i maharadže Radžastana, ponosni ratnici i veliki poštovaoci umetnosti i lepote. Ono predstavlja početak beskrajne indijske priče, slojevite, raznobojne i višeznačne, koja obuhvata mnoge religije, mitove, običaje, tradicije i različite kulture, često jedinstvene na svetu. Ovo je putovanje koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim... 

 

Program putovanja:

1. dan (14.04.2017. - petak) Beograd - Abu Dabi – Delhi

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla", kod šaltera Odeon World travela dva sata pre poletanja, u 10.30h. Poletanje za Abu Dabi u 12.25, let EY 072. Dolazak u 19.55h. Nastavak putovanja za Delhi u 22.00h, let EY 218.

2. dan (15.04.2017. - subota) Delhi

Sletanje u Delhi u 03.10h. Nakon carinskih formalnosti, transfer autobusom do hotela. Smeštaj u sobe. Doručak. Polazak na razgledanje glavnog grada Indije, koji predstavlja vezu ostatka sveta sa mnogobrojnim i različitim narodima ove mnogoljudne zemlje. Njegovi kulturno-istorijski spomenici potiču iz različitih perioda istorije. Stari Delhi je bio prestonica Islamske Indije, ispresecan uskim ulicama sa mnogobrojnim hramovima, dok Novi Delhi krasi sjajna kolonijalna arhitektura, čiji su najlepši primeri zgrada Parlamenta, Predsednička palata, Kapija Indije, zgrade ministarstava... Obilazak Crvene tvrđave, građene 1638. godine, koja predstavlja najveće arhitektosnko delo mogulskih neimara, a nalazi se u srcu uzanih ulica i bazara Starog Delhija. U nastavku, razgledanje Radžgata, gde se nalazi memorijalni spomenik oca moderne nacije, Mahatme Gandija. Zatim panoramsko razgledanje Novog Delhija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan (16.04.2017. - nedelja) Delhi

Doručak. Obilazak Lotosovog Hrama, svetilišta bahaisticke religije, objekta veoma moderne aritekture, koji je postao još jedna velika atrakcijia Delhija. Zatim poseta Kutub minaretu, 74 metra visokoj građevini iz XII veka. Čitav kompleks je pod zaštitom UNESCO. U nastavku, poseta mauzoleju jednog od vladara mogulske imperije, Humajuna, a nakon toga, odlazak do najpoznatijeg trgovačkog dela grada “Connought place” i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 4. dan (17.04.2017. - ponedeljak) Delhi - Agra Doručak.

Polazak autobusom za Agru. Vožnja kroz interesantne krajolike sa usputnim pauzama. Zaustavljanje u predgrađu Agre i poseta gracioznoj grobnici mogulskih velikodostojnika, Itmad ud Daula, koju mnogi zovu mali Tadž. Nastavak vožnje do hotela u Agri, smeštaj i kraća pauza, zatim poseta impozantnoj i savršeno očuvanoj Crvenoj tvrđavi, centru moći prvih mogulskih vladara, kada je Agra bila prestonica Indije. U njoj je šah Džahan proveo svoje poslednje godine života u zatočeništvu, gledajući na Tadž Mahal, koji se uzdiže sa druge strane reke. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan (18.04.2017. - utorak) Agra – Džajpur

Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak razgledanja Agre koji uključuje posetu najpoznatijem objektu indijske arhitekture, Tadž Mahalu, kruni svih svetskih mauzoleja, veličanstvenoj građevini od belog mermera, simbolu besmrtne ljubavi, iz XVII veka. Gradio ga je šah Džahan u spomen svoje volje žene Mumtaz Mahal. Nakon razgledanja, polazak autobusom za Džajpur. Na putu za Džajpur, razgledanje ostataka napuštene prestonice, Fatehpur Sikri, koja je građena u vreme imperatora Akbara i ubrzo napuštena zbog nepovoljnih, sušnih uslova terena. Arhitektura napuštenog vladarskog kompleksa je savršeno sačuvana i predstavlja još jedno remek-delo mogulskih neimara. Nastavak putovanja za Džajpur, administrativni centar države Radžastan, koji je zbog šafranove boje svojih fasada u doba engleske dominacije postao poznat kao „pink city“. Po dolasku u grad, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan (19.04.2017. - sreda) Džajpur

Doručak. Vožnja rikšama kroz centralne oblasti Džajpura, zatim razgledanje prestone palate, koja se nalazi u srcu grada. Predstavlja mešavinu mogulskog i radžput arhitektonskog stila, a podigao ju je Maharadža Savai Džai Sing II. Nastavak razgledanje Džantar Mantar-a, čuvene opservatorije iz XVII veka koja meri astronomske i astrološke pojave sa velikom preciznošću. Obilazak Palate Vetrova, izgrađene tako da haremske lepotice mogu gledati uličnu vrevu, a da same ne budu viđene. Nakon razgledanja, poseta jednoj od mnogih juvelirskih radnji po kojima je ovaj “grad dragulja” poznat. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

7. dan (20.04.2017. - četvrtak) Džajpur

Doručak, zatim poseta tvrđavi Amber. Put od podnožja brda do Velikog dvorišta tvrđave prelazi se na leđima slonova (ako je moguće). Tvrđava je smeštena izvan grada i predstavlja divan primer radžputske arhitekture. Jedinstveno dekorisana unutrašnjost, oslikava prohujalu moć ovog ratničkog naroda. Povratak u grad i do hotela, zatim slobodno poslepodne. Večera. Napuštanje hotelskih soba neposredno pre transfera na aerodrom u Džajpuru (oko 00:30h).

8. dan (21.04.2017. - petak) Džajpur - Abu Dabi – Beograd

Dolazak na aerodrom. Poletanje iz Džajpura u 04:00h (let EY 207). Sletanje u Abu Dabi u 06:10h. Nastavak putovanja za Beograd u 08:35h na liniji EY 5995. Dolazak u Beograd u 12.15h.

Cena su po osobi u € za navedeni period

 

Hoteli

Usluga

Tip sobe

CENA ARNŽMANA

HOTELI 4*

HB

1/2

950 €

Treća osoba

Na upit

Doplata za 1/1 sobu

200 €

 

 

 

 

 

 

 

 

Legenda: 1/2- dvokrevetna soba; HB- polupansion

 

NAPOMENE:

 • Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.
 • Imena hotela će biti dostupna po formiranju grupe

CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz na relaciji Beograd-Abu Dabi-Delhi; Džaipur-Abu Dabi-Beograd kompanijom Etihad Airways
 • Noćenje, odnosno ulazak u sobe odmah po dolasku u Delhi i 5 noćenja u dvokrevetnim sobama prema programu, u hotelima kategorije 4*, kao i produženi boravak u sobama do samog polaska na aerodrom
 • Ishrana na bazi polupansiona, šveski sto - samoposluživanje
 • Transferi komfornim autobusom turističke klase i razgledanja prema programu putovanja, sa ulaznicama i u pratnji profesionalnog vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi vođenja i organizacije putovanja 

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUCENO:

 • Aerodromske takse 260 € (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
 • Dinarski deo aranžmana u iznosu od 2000,00 RSD, plaća se u agenciji prilikom prijave (plaćaju i odrasli i deca 2-12)
 • Obavezna napojnica za lokalnog vodiča i vozača, oko 25 € za ceo program – plaća se vodiču na turi
 • Viza (4450 rsd, plaća se u ambasadi) i troškovi viziranja (5 €, plaća se uz program u agenciji). Postoji mogućnostobezbeđivanja elektronske vize (e-visa) koja košta 50 €, za sve goste koji nisu u mogućnosti lično da posete ambasadu u Beogradu. Obaveštenja o ovoj proceduri, zainteresovani mogu dobiti u agenciji Odeon World Travel.
 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje.

VIZNI REZIM:

 Za državljane Srbije je potrebna viza. Ambasada izdaje biometrijske vize, pa je obavezno prisustvo svakog putnika pojedinačno, radi uzimanja biomerijskih podataka u ambasadi, ako nije stariji od 77 godina. Potrebno je poneti pasoš, dve fotografije formata 5 x 5 cm, u koloru na beloj pozadini, formular koji se dostavlja elektronski, popunjava i vraća na obradu u agenciju. Cena vize iznosi 4450 RSD po osobi (iznos poneti direktno u ambasadu),a troškovi viziranja 5 € se plaćaju uz aranžman u agenciji. Putnici koji nisu u mogućnosti da lično posete ambasadu, kao i putnici iz ostalih zemalja regiona imaju mogućnost da obezbede e-vizu za posetu Indiji (dodatna objašnjenja o tome dobiće prilikom prijavljivanja u agenciji).

 

KORISNO JE ZNATI:

 • Službeno ime: Republika Indija
 • Glavni grad: Nju Delhi Službeni jezik: Hindu, Engleski Vremenska zona: + 4.30h
 • Novčana jedinica: Indijska rupija (INR) 1 USD = 66,5 INR; 1 EUR = 74.4 INR (decembar 2016.)
 • Pozivni broj: + 91
 • Klima: subtropska i tropska klima u zavisnosti od regije

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Evrima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

 • UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
 • PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
 • PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata). 
 • UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
 • PREKO RAČUNA - uplata na račun Odeon World Travel-a.
 • ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.
 •  TURISTIČKIM KREDITOM - sa izdatim predračunom od strane Odeon World Travel, klijent aplicira za kredit u banci. Odeon World Travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

 HOTELSKI SMEŠTAJ:

 • Delhi - Hotel Golden Tulip Vasundhara 4* www.goldentulipvasundhara.com/ - ili sličan Agra – Mansingh Palace 4* www.mansinghhotels.com/ - ili sličan
 • Džajpur – Mansingh Palace 4* www.mansinghhotels.com/ - ili sličan

 

Prema ugovoru sa lokalnim partnerom, isti se obavezao da, u slučaju da iz opravdanih razloga nije u mogućnosti da obezbedi smeštaj u navedenim hotelima, ponudi druge smeštajne objekte, iste kategorizacije i slične lokacije.

POMOĆNI KREVET:

 • U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na prostor i komoditet sobe.

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

 

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaćenog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

 MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 12

KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA 

 

MALTA 10.12.-17.12.2018.

MALTA AVIONOM IZ BEOGRADA

CENA ARAŽMANA 230 € PO OSOBI

10.12.2018.-17.12.2018.

CENA UKLJUČUJE: AVIO PREVOZ, AERODROMSKE TAKSE, SMEŠTAJ U 1/2 SOBI U  HOTLEU PARK 4* NA BAZI 7 NOĆENJA SA DORUČKOM, ORGANIZACIJU PUTOVANJA, DETALJNO PISAN VODIČ

KOMPLETAN PROGRAM PUTOVANJA MOŽE SE PREUZETI U AGENCIJI STEP TRAVEL

***Cene su podložne promenama do momenta uplate rezervacije, jer je u pitanju low cost avio kompanija***

MALTA 1

 


 

 

RANI BUKING

grcka

Izleti 2019

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas115
mod_vvisit_counterJu?e212
mod_vvisit_counterOve nedelje603
mod_vvisit_counterProle nedelje1786
mod_vvisit_counterOvog meseca6819
mod_vvisit_counterProlog meseca8754
mod_vvisit_counterSvi dani825793

We have: 8 guests online
Va IP: 34.203.245.76
 , 
jan 23, 2019